Ortea? Het Oosten ontmoet het Westen - Covotee

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ortea

Or Tea?

Nieuw in ons assortiment.

Thee is, na water, de meest gedronken vloeistof ter wereld. Met reden! Het is immers een erg heilzaam drankje.

GEZOND
Polyfenolen, die in hoge concentratie aanwezig zijn in theebladeren, zijn de moleculen die deze heilzame werking in zich dragen. Vooral de cathechines (een ondergroep van de polyfenolen) verdienen extra aandacht. Deze stoffen zijn een sterk anti-oxidant. Door de vrije radicalen die ontstaan in het lichaam als bijproduct van het verbrandingsproces en andere polluenten (rook, UV, chemische verdelgingsmiddelen,…) weg te vangen, voorkomen ze celveroudering, hart- en vaatziekten, tumoren, gewrichtsziekten en kankers. De vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die zich vasthechten aan de omliggende moleculen. Tijdens het proces beschadigen ze de cel.

Daarenboven werken de tannines (of looistoffen) die van nature in theebladeren aanwezig zijn ontstekingsremmend in de keel, maag en darmen. Andere heilzame werkingen die worden toegeschreven aan thee zijn: het verlagen van de bloeddruk en ‘slechte’ cholesterol waardoor de kans op hartaandoeningen afneemt. Thee werkt eveneens in op de insulinegevoeligheid van cellen, waardoor sterke schommelingen van de suikerspiegel, en de daar bij aansluitende vreetbuien, worden vermeden.

Elke thee heeft zijn specifieke eigenschappen. Zo bevat groene thee de hoogste concentratie aan anti-oxidanten en staat pu’erh bekend voor de meest afslankende werking. Omdat deze verschillende soorten thee ook een verschillende werking hebben, wordt het aangeraden om af te wisselen tussen je verschillende soorten van favoriete thee.

HIP
Thee is het nieuwe zwart! Het is onze plicht om u te laten kennismaken met de beste theesoorten van over de hele wereld en u te leren op een hedendaagse wijze het beste kopje thee te zetten. ‘Gezond’, ‘verantwoord’ en ‘kwaliteit’ zijn termen die jammer genoeg maar al te vaak in één adem gelinkt worden met ‘saai’. Dit is bij de thee van Or Tea? zeker niet van toepassing.

Door de geschiedenis heen werd het zetten van een kopje thee als een echte kunst beschouwd. Or Tea? vertaalt dit diepe respect voor de thee naar kleurrijke, handgetekende kunstwerkjes die overal op de producten terug zijn te vinden. Op deze manier worden, naast je neus en tong, ook je ogen verwend bij het drinken van een kopje thee. Is Art Art? Or Tea?

ORGANISCH
Organische producten, dat proef je! Het Chinese Or Tea? assortiment bestaat enkel uit premium thee bladeren. Er worden dus geen kleur-, geur- of smaakstoffen aan toegevoegd. Zo blijft de smaak- en geursensatie bij elke slok puur natuur.

De Ortea? producten zijn gecertificeerd door de internationale organisaties als IMO Control uit Zwitserland en JAS uit Japan.

Maar zij gaan nog een stapje verder! De theezakjes van Ortea zijn gemaakt van maïszetmeel en het stiksel is van ongebleekt katoen. Bovendien maken ze enkel gebruik van gerecycled papier en karton werken ze met biologisch afbreekbare inkt.

Samengevat: Bio van begin tot einde! Goed voor u en onze planeet!

RELAXEREND
Deadlines, stress, zware fysieke en mentale inspanningen. We komen er dagelijks mee in aanraking. In onze snelle internet-samenleving is het soms moeilijk om volgen. Neem een pauze en zet een mok heerlijke thee, zie de theebladeren openen in het hete water, neem de natuurlijke aroma’s waar en geniet van elke slok. Na een kwartiertje kan je opnieuw de wereld aan! 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu